Da Robert Kammerud fra Hønefoss hadde tenkt å flytte hjem, dukket det opp en mulighet han ikke kunne si nei til.

2019-02-19 
Tekst: Espen Ødegård/Ringerikes Blad.

– Det er kjempebra å ha fått jobb her. Jeg trives veldig godt når jeg får jobbe med fly, sier Kammerud.

Da han var liten var drømmen å bli pilot.

– Jeg prøvde meg på opptaket til å bli jagerflyger, men da det ikke gikk, så jeg etter andre jobber som har med fly å gjøre. Muligheten for å bli tekniker dukket opp. Forsvaret ble min arbeidsplass i 10 år, sier han.

Jobb lokalt

For to måneder siden ble han ansatt som flytekniker hos Air Service Eggemoen. Denne bedriften har fått en stor kontrakt og ansvaret for lettere vedlikehold av alle ambulanseflyene til Babcock Scandinavian Air Ambulance. Nå pågår arbeidet med å gjøre flyene operative til de skal settes i drift 1. juli.

Selskapet er også i ferd med å øke fra 23 til 25 ansatte, og 13 av dem skal være fast stasjonert på Eggemoen. Én av dem, og den eneste helt lokale teknikeren, er Kammerud.

– Jeg har jobbet i Forsvaret i 10 år, og har vært forskjellige steder i landet, blant annet i Bardufoss. Nå hadde jeg lyst til å komme tilbake til Hønefoss, som er hjembyen min. Sjansen for jobb her på Eggemoen bød seg, og det var bare å slå til. Jeg ønsket meg en lokal jobb, og det er godt å ha kort vei til jobben. Dessuten er dette en spennende arbeidsplass hvor det skjer mye, og kommer til å skje mye framover, sier han og håper han etter hvert får flere teknikerkolleger fra lokalsamfunnet.

Kammerud jobbet med å vedlikeholde helikoptre da han var i Forsvaret. Dermed har han lang erfaring, og kan utføre variert vedlikehold.

– Det er en del forskjell på helikoptre og fly, men noe er jo også ganske likt. Nå har vi akkurat hatt typekurs for ambulanseflytypen Beechcraft King Air. Flytypen er velprøvd, men flyene vi jobber med er en ny og modernisert utgave, forklarer han.

Les mer om saken her.

Foto: Espen Ødegård/Ringerikes Blad.